hoe gebruik ik mijn intuïtie

Hoe gebruik ik mijn intuïtie | wat is de functie van rationaliteit | een advies

Hoe gebruik ik mijn intuïtie

Vraag je je af wat intuïtie eigenlijk is. Vind je het ook een beetje vaag en impulsief en weet je niet of je er wel op kunt vertrouwen? Wat is de functie van rationaliteit? In mijn blog vertel ik je er alles over: Hoe gebruik ik mijn intuïtie.

Hoe gebruik ik mijn intuïtie

Intuïtie is een ingeving, het is de stap die je maakt voordat je gaat redeneren. Het is je voorgevoel, onderbewuste, instinct of misschien wel je gezonde boerenverstand waarmee je iets of iemand inschat. Sommige mensen noemen het je zesde zintuig naast proeven, ruiken, voelen, horen en zien. Over het algemeen wordt deze term nogal vaag gevonden en in verband gebracht met spirituele en paranormale activiteiten.

 

Lees meer: zelfvertrouwen vergroten. Klik hier

Ervaringen

Intuïtie is niet vaag maar juist heel krachtig en puur. Als je je intuïtie gebruikt dan vertrouw je op jezelf. Je doet in je leven ervaring op doordat je zaken waarneemt. Als je later in dezelfde soort situatie komt wordt de ervaring van eerder weer geladen. Je kunt het in positieve zin als in negatieve zin herkennen. Je kunt binnen een paar seconde inschatten of je een vriend of vijand voor je hebt.

Pas op want daar zit natuurlijk ook een keerzijde aan. Als je een vervelende leraar had dan is niet iedereen met dezelfde snor, stem of naam per definitie een vijand!

Stil staan

Intuïtie waarschuwt je ergens voor. Het is goed om op dat moment daar even letterlijk bij stil te staan en naar te luisteren. Sommige mensen hebben daar langer de tijd voor nodig andere weten het meteen. Als je even rust neemt of afleiding zoekt door bijvoorbeeld te sporten of een bad te nemen dan vallen puzzelstukjes vaak wel op zijn plek.

 

Lees meer: Doen wat je leuk vindt. Klik hier

 

Rationaliteit

Rationeel is het tegenovergestelde van intuïtief , je denkt en handelt doordacht. Je weegt uitgebreid af wat iets je kan kosten en wat iets je kan opleveren. Als je alleen meer rationeel besluiten neemt dan kost dat veel tijd en energie. Je ratio kan je intuïtie in de weg zitten; je vertrouwt niet op je ervaringen. Je kan gestrest raken omdat je na blijft denken.

Soms zul je rationeel moeten denken omdat je te veel negatieve ervaringen op hebt gedaan. Je kunt mensen en situaties dan onterecht wantrouwen.

Hoe gebruik ik mijn intuïtie? Kan ik er nu wel of niet op vertrouwen? Mijn advies is: vertrouw op je ervaringen, maak beslissingen, ga dingen aan. Denk niet in falen maar zie het als leermoment. Vertrouw op jezelf en gebruik je intuïtie met verstand! Heb lef om te leven!

Vind je keuzes maken lastig? Maak een vrijblijvende afspraak om te kijken wat ik voor je kan betekenen klik hier

Met vriendelijke groei,

Sara Meulenbroeks

 

Wil jij een reactie geven op de tekst: Hoe gebruik ik mijn intuïtie? Doe dat hieronder.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *