Hoe vind ik een goede coach

Hoe vind ik een goede coach | 5 tips die je kunnen helpen

Hoe vind ik een goede coach?

Als je de stap zet om een coach te zoeken dan heb je je eerste succes al geboekt. Er is een intrinsieke motivatie ontstaan om iets wat jij als probleem ervaart aan te gaan pakken. Tegelijkertijd kan er een nieuw probleem ontstaan want voor welke coach kies je nu? Wat geeft de doorslag; ervaring, opleiding, man, vrouw, uiterlijk, het verhaal, de methodiek, de site of recensies? Het gaat om het vertrouwen wat je hebt in de ander en daarmee vertrouw je op jezelf. Hoe vind ik een goede coach? Ik geef je 5 tips die je kunnen helpen bij het maken van een keuze.

 

Lees meer: Hoe gebruik ik mijn intuïtie? Klik hier

Taboe

Gelukkig is het taboe van gecoacht worden er inmiddels wel af en wordt het juist als kracht gezien dat je wilt investeren in je persoonlijke ontwikkeling. De effecten van coachen hebben een aanwijsbare positieve invloed op je prestaties, vaardigheden, het bereiken van doelen en op je houding. Het vergroot je gevoel van welzijn en je wordt mentaal veerkrachtiger.

Coachingsrelatie

De relatie tussen cliënt en coach, het vertrouwen, de band of de klik blijken het meest doorslaggevend te zijn in het effect van de coaching. Nog meer dan de methode die er wordt toegepast. Een band betekent niet dat cliënt en coach dezelfde karaktereigenschappen hoeven te hebben evenals dat je elkaar goed kent vanuit de privé sfeer. Een objectieve blik en zonder oordeel zijn basisvoorwaarden.

Registratie

Iedereen mag als coach werken. Coaches kunnen zich ook registreren bij een beroepsvereniging. Je weet dan zeker dat iemand een opleiding heeft genoten tot coach. Het zegt overigens niks over de kwaliteit van de coach. Er zijn ook goede coaches met een opleiding die zich niet hebben ingeschreven bij een beroepsvereniging. Zij hebben een goedlopende praktijk of zien de meerwaarde niet in van een dure registratie.

Psychische problemen

Een coach helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling. Heb je psychische problemen? Neem dan contact op met je huisarts, die kan je gericht doorverwijzen. Laat je niet overhalen door een coach die zegt jou psychische problemen op te kunnen lossen.

 

Lees meer: Doen wat je leuk vindt. Klik hier

 

Hoe vind ik een goede coach?

5 tips:

  1. Bedenk wat voor jou belangrijk is. Man, vrouw, methode, reisafstand, prijs etc.
  2. Kijk op internet of vraag na bij familie, vrienden of bekenden.
  3. Er zijn een paar coaches die je aanspreken. Zoek er maximaal 3 uit.
  4. Neem contact op via mail, telefoon of nog beter door een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
  5. Heb je een goed gevoel bij iemand? Vertrouw op jezelf en maak een keuze.

 

Wil je graag kennis maken met mij?Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak. Klik hier

Wil je een reactie geven op dit blog? Dat kan hieronder.

 

Met vriendelijke groei,

Sara Meulenbroeks

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *