Groeitraining

 

Jij bent mooi, bijzonder en uniek, met je eigen kwaliteiten en talenten. Ieder kind is anders en dat maakt het soms moeilijk. Want hoe kun je jezelf zijn? Hoe ga je om met alle prikkels, verwachtingen en teleurstellingen?

Het kan zijn dat je iets pas geslaagd vind als het resultaat goed is. Als je een schouderklopje krijgt of als er om je gelachen wordt. Sommige kinderen doen er alles aan om gehoord, gezien en gewaardeerd te worden. Andere denken dat ze het alleen maar fout kunnen doen en doen daarom niets meer. Om te kunnen ontwikkelen zul je uitdagingen aan moeten gaan. Dingen proberen en fouten maken horen daarbij.

 

 

Met een groeimindset zie je tegenslagen als leermoment en ben je niet alleen maar bezig met de beste, mooiste, liefste, leukste of slimste zijn. Je gaat leren dat je best doen en plezier hebben belangrijk zijn. Wat het resultaat dan ook is. Je leert dat je trots kunt zijn op jezelf.  Met deze mindset kun je jezelf op een ontspannen manier ontwikkelen. Lekker chill. Dat is wat iedereen wil. Toch?!

Groeitaal stimuleert je hierbij en dat geeft zelfvertrouwen en plezier.

In deze training wordt de lat iets lager gelegd voor jou als kind maar ook voor de volwassenen om je heen. Streef niet naar perfectie, leg de focus op reflectie. En dat betekend dat je nadenkt over wat ging er goed, wat moet ik nog leren, hoe pak ik het de volgende keer aan.

Proberen + reflecteren = leren

 

ER ZIT MEER IN JE DAN JE DENKT!

Mind, Set en Saartje Sop